Program

Leyla og Madjnun

Den berømte kærlighedsfortælling om de to unge elskende er blevet kaldt  den islamiske verdens Romeo og Julie. En smuk, tragisk og tidløs fortælling om kærlighedens kraft, baseret på Nizamis persiske gendigtning af sange og historier fra den arabiske halvø.

Snedronningen 

- En musikfortælling med den internationalt anerkendte jazz-bassist Mads Vinding. Poetisk, stærk, bevægende og humoristisk  genfortælling af et af  H. C. Andersens mest betagende eventyr.


Gilgamesh 

En genfortælling af det 4000 år gamle episke

mesterværk fra oldtidens Mesopotamien. Om venskab og kærlighed, om tab, død og længsel. Om skabelse og ødelæggelse i mødet mellem guder, mennesker, dæmoner og dyr. 

De tre løgne

Evald Tang Kristensen indsamlede gennem sit liv en overvældende mængde folkeeventyr, sagn og folkeviser. Både i indhold og omfang er hans livsværk unikt, også på verdensplan. En genfortælling af et udvalg af hans bedste eventyr, medkig ind i hans liv som folkemindesamler blandt ludfattige daglejere, tiggere og andre småfolk på heden i Jylland.

Den gådefulde kejserdatter

- Folkeeventyr fra Persien til Vestjylland

Gennem eventyrene rejser tilhørerne fra det fjerne Kirgisistan i Centralasien over Mellemøsten  til det nære Jylland. Bevægende, dybe, satiriske og muntre fortællinger, der rummer et væld af betragtninger over mennesket og dets tilværelse.

Stenblomsten

- Af Pavel Petrovitj Bashov.

Genfortælling af den russiske forfatter Bashov's smukke og poetiske eventyr fra Uralbjergene om kunst, kærlighed og galskab.

Hadding og Amled

Saxo's storværk, Gesta Danorum, fra 1100-tallet hører til verdenslitteraturen. Vi tager på rejse ind i to af de dramatiske og billedstærke, tragiske, vittige og voldsomme  fortællinger fra Danmarks oldtid, før kristendommens indførelse.