Omtale

Fortælling


"Lise Marie Seidelin er en fremragende fortæller ... Med malerisk mimik og broken English fører hun  tilhørerne ind i H.C. Andersens fortælling "Rejsekammeraten"... Lise Marie Seidelin har ikke sine fortællegaver fra fremmede. Hun er barnebarn af den kendte fortæller Anna Sophie Seidelin ... Lise Marie Seidelin bærer i den grad faklen videre. Med intensitet og humor har hun et fast greb om sit publikum, der adlyder prompte, når de bliver bedt om at deltage i overleveringen." Fyns Stiftstidende 28/8 2016


"Tak for  for din fantastiske medvirken i den internationale storyteller-festival. Det er en kæmpeoplevelse at være tilstede og lytte til de enestående fortryllende fortællinger.

Og din fortolkning af ”Rejsekammeraten” var helt eminent."

Pia Valbak Schmidt, Odense Valgmenighed, 7/9 2016


"You were so amazing!"

Storyteller Laura Simms om optræden i Central Park, NYC, ved H.C. Andersen statuen. 2. juli 2016


"Den levende historie fortalt af et andet menneske. Den har ikke mistet sin fascination. Det kunne de voksne ikke være i tvivl om et eneste øjeblik i de tyve fortryllende minutter, som formidleren Lise Marie Nedergaard brugte på at levendegøre eventyret om Den lille Havfrue. På en gang grumt og samtidig uendeligt smukt ... Hun har dem i sin hule hånd." Fyns Stiftstidende d. 21/2 2012:


"Hjertelig tak for en medrivende aften i Budolfi kirkes krypt i onsdags - en uforglemmelig oplevelse og et intenst

lyttende publikum ... Ikke et øjeblik lades uberørt i dit univers, hvert ord får sin egen klang i ranken af sætninger og krop og sind samarbejder om at levendegøre de gamle, og altid gældende budskaber. Tak skal du have! ... Udvalget og jeg har fået flotte tilbagemeldninger og der er flere forslag om et genbesøg." Budolfi Kirke, Aalborg. 16/3 2014


"Stor tak for i går! Det var fremragende." Lunde-Stenstrup Sogn 15/3 2014


"Det var simpelthen så god og imponerende flot en fremførelse af "Tællelyset", du gav! Det var virkelig en oplevelse!" Ejnar Askgård, Inspektør H.C. Andersens Hus 14/4 2013


"Lørdag den 21. april havde Vissenbjerg Bibliotek fornøjelsen af Lise Marie Nedergaards fantastiske fortællinger fra fjerne himmelstrøg for både store og små. Alle var tryllebundet af hendes evne til at levendegøre en fortælling ... Selvom fortællingerne var fra fjerne egne som Uzbekistan, hvor hendes fine hånddukker også kommer fra, er emner som kærlighed, venskab og fjendskab universelle og kan høres af alle, til alle tider." www.assensbib.dk d. 26/4 2012


 "Arabiske eventyr er et hit blandt både danske og tosprogede børn, der i eventyrene finder fælles arvegods ... Der skal stor kunst til at forvandle en kold, dansk gymnastiksal til en varm landsby i Iran. Den kunst besidder Lise Marie Nedergaard ... Hun står i Bakkegårsskolens gymnastiksal og har alle 3. klassers børns fulde opmærksomhed. I 45 minutter hørtes kun stolebens skramlen når børnebenene skal strækkes ... Det poetiske eventyr begejstrer og skaber forventning om mere." Jyllandsposten 29/12 1999


En taknemmelighed bredte sig i mit sind, da jeg lørdag eftermiddag kørte mod mit hjem. Hvilke dejlige højskoledage vi fik lov at opleve, og deri har du, Lise Marie, en stor andel. Hvor var det dejligt at møde dig og have dig som gæst, din personlighed lyste imod os, og din fortælleevne fyldte rummet og os der var der, med stor lydhørhed.

Herning Kirkehøjskole 2018


Jeg vil gerne udtrykke en stor tak for den fantastiske eftermiddag vi havde i forbindelse med lejrskolen Landerupgaards besøg på Fyrtøjet. Vi havde et fantastisk arrangement med Lise Marie, som fortalte den lille havfrue og spillede et eventyr med de børn, jeg havde med. Det var fantastisk som det symbolsk kunne bruges af børn, der har været udsat for stor svigt - hun formåede at holde dem fangne og engagerede som jeg sjældent har oplevet gennem de mange år jeg har arbejdet med behandling.

Jeg kan kun anbefale at I forsøger at reklamere mere for at få kontakt med specialinsitutioner - det er Lise Marie fantastisk til. Mange tak.

Anne Lund, Landerupgaard, Kolding. 2013


"Som optakt til børnenes efterårsferie havde vi den 9. oktober fået besøg af historiefortæller Lise Marie Nedergaard fra Børnekulturhuset Fyrtøjet.
Lise Marie kom og fortryllede os alle med hendes krop og stemme og fantastiske fortællinger." Bibliotekets Venner, Årslev. 2015



Udgivelser

dd

"ABRKOSTRÆET er en triumf for både Nedergaard, Vinding og Eeg. Man lytter intenst lige fra det første anslag, og Mads Vinding har arrangeret på det mest begavede og indfølte ... Lise Marie Nedergaard har et usædvanligt talent for at skrive et hverdagspoetisk dansk. [Teksterne bevæger sig] i tosomhedens univers, men gang på gang lukker hun det næsten umærkeligt op, så det personlige bliver både alment og knytter til ved en større virkelighed. Og så er hendes poetiske refleksioner fyldt med en stille humor og ganske blottet for selvmedlidenhed, selv når det er de smertelige oplevelser hun videregiver. Alle disse kvaliteter forløser Sinne Eeg på det fornemste i sin sang. En fortræffelig tekstudtale går hånd i hånd med en sejt swingende frasering ... man lader sig bredt smilende føre med fra Abrikostræet til den helt uimodståelige Våde Drømme for slet ikke at tale om Graverens Vise Om Vækst. Nedergaard, Vinding og Eeg dokumenterer med stor træfsikkerhed, at der er kvaliteter i den danske bølge."

Jazzanmelder Finn Slumstrup, Jazzspecial:


Kameldrengen:

"... det er en dejlig samling, arrangeret som en fortællekreds med sørgelige, grusomme, smukke og muntre eventyr, der er mindre hofagtige end eventyrene i '1001 Nats Eventyr'. . Eventyrene har den fine mundtlighed som gør, at man har stor lyst til at læse dem højt, selv om der ikke er nogen inden for hørevidde. . Samlingen har også det plus, at den kan være med til at formidle den rige islamiske kultur og afdiabolisere samme, og det kan sandt for dyden nok være nødvendigt i den tid, vi lever i just nu."

Mette Winge, Politiken, 14. september 2002


"Lise Marie Nedergaard har støvet godt rundt i russiske og tyske samlinger, og fundet en række fine og ukendte eventyr fra så spændende kanter af den islamiske verden som Tadsjikistan, Sudan og Iran. Det er steder vi generelt hører for lidt fra, men det sjove ved at læse disse eventyr er, at de alligevel synes velkendte. . eventyrene er sprællevende og umiddelbart tilgængelige, sådan som Lise Marie Nedergaard serverer dem her".

Heidi Laura, Weekendavisen, 25. - 31. oktober 2002


"Lise Marie Nedergaard er en rigtig fortæller. Det viser hun så tydeligt i bogen 'Kameldrengen' . Bogen egner sig fortrinligt til højtlæsning, men også til selvlæsning."

Kirsten P. Gomes, Jydske Vestkysten 13. oktober 2002


"Læs dem for oplevelsernes skyld. Læs dem højt for eleverne, lad eleverne læse dem, eller lad dem indgå i temaet om eventyr. Der er nok af muligheder. Bogen er flot, illustreret med sorte silhuetter skåret ud i karton af Lise Marie Nedergaard."

Solveig Andersen, Folkeskolen 3. april 2003